За историята на царствата или произхода на историите...

По материали от: http://atil.blog.bg/history/2012/04/14/.805926

 

Припечатвам последната статия от блога си за сайта..Ако рекъл Господ и ако дал живот и здраве, догодина по това време пак може да се чуем и видим тук.

След публикациите за Третото Българско Царство и сравненията с днешната окаяна и изгубила българския си облик република, няма да е зле да се върнем пак назад във времето. В първите години на демокрацията излезе една книга озаглавена :" Военна мощ и дипломация на Ханство България".Официално почти никой не и обърна внимание, но след няколко години имаше и второ издание с по-друго заглавие, явно с комерсиални цели от издателя.Автора беше от съседното село ,капанец като мене, но емигрант във Франция и тамошен професор по история.Работил в техните архиви и се постарал да допринесе и за българската историческа наука, особенно когато в Източна Европа най-после победи демокрацията...Обаче да ама не! Както се изпусна веднъж един водещ журналист от близкото минало!Човека се казва Стойчо Стефанов, но както за булгарските летописи и акад. Нурутдинов се правят или на разсеяни, или отговарят с клевета и мълчание през последните десет години, така и тогава за книгата на Стойчо Стефанов.Кой спечели и кой загуби досега от неглежирането на истината и на действителната историческа наука времето вече показа. Спечелиха душманите на България а загуби целия български народ. Едно престъпление не идва само, след себе си води други и не след дълго хората вече виждат че са ги заградили отвсякъде с един лъжовен и престъпен свят. Та така и с прословутата героична българска история...

Тук ще продължа мисълта си с три видеоклипа, които считам за правдиви и достоверни. Явно че съвременния българин така по-добре ги възприема нещата отколкото да чете и да мисли.

Във връзка с клипа за селското стопанство на древните българи авторите лансират идеята за "иранския произход" българите, както от известно време други пък лансират  идеята за "тракийския произход".Не са умрели вообще идеите за славянския и тюркския произход(според техните представи става въпрос за днешното население на Алтай и Казахстан с което пък действителните тюрки,които произлизат от близкоизточните древни булгари,  общото им е много малко и далечно и е свързано най-вече с езика ..).Има вече е готски дори...Така че бъркотията е много добре разбъркана! Произхода много заприличва на многото "нации", които трябваше да се нароят от българския народ и в крайна сметка да го затрият. Обаче нали пак народната несъкрушима мъдрост се е произнесла и по този въпрос :"Човек предполага, но Господ разполага!" Две неща има  ,които нечестивците и богоборците не са постигнали и никога няма да постигнат! Дори с всичките пари и всичката власт на този свят!Едното е да се направят и ли да ги изберат за Цар.И другото е да се направят на Господ и да му изземат и неговите функции.

А БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ И НЯМА КАК ДА ИМАТ НЯКАКЪВ ДРУГ ПРОИЗХД  - ОСВЕН БЪЛГАРСКИ !!!!

Няма такова природно или дори антиприродно и алхимично явление където бащата да произлиза от детето си...

Затова не може българина да е иранец,тракиец, славянин или турчин...!!!

Точно тази много проста, ама истина, предстои да се осъзнае от бедния ошашавен гражданин ,та да спре да обръща внимание на вечно активните и неуморими шарлатани и  творчески мислители по тези въпроси.

Трябва да се кажат няколко думи за бурджаните за които става въпрос и във филмчето за земеделието на древните българи.Това е в основни линии населението на Северен Кавказ тогава. Днес техни потомци са кумиките,балкарците,кабардино-карачаевците.Също така и дегестанците и дори осетините.С изключение на последните всички останали говорят тюркски език(според днешната терминология). Същия ,който са говорели предците им - бурджани и племената и родовете тръгнали с Аспарух(с изключение на няколкото рода алани,от които също бил подкрепен в междуособиците и  тръгнали с него).България през средновековието са я наричали - Кара Бурджан(Велики Бурджан) в отличие от стария северокавказки Бурджан.

Думата е синоним на булгар,българ,балкар и означава - вълча душа- Бур(вълча) и джан(дух,душа).Абсолютно нищо общо няма с никакви чужди езици,арабски,арменски или някакви други.Обаче наистина нашите предци имат иранска връзка, защото всички бурджани действително идват на Северен Кавказ от днешен Иран...Но не това е първата родина на азиатските арийци, названието "арий" идва от Източна Европа от Волго-Уралието.Така че самите ирански племена са с европейски произход а по-късните български групи,които носят древното си име под различни форми  сред самите тях, няма как да произлизат от нещо което са заварили вече там.

Първи се заселват на Кавказ предците на дегестанците,основат си княжество,градове,Варачан,Хумар,Дербент и т.н.Към края на 3 и началото на 4 век основната маса от булгарски племена в Източна Европа възприемат огузо-булгарския език за основно свое наречие.Същото го прави и управляващата хунска династия.Така че няма български племена,които да имат някакъв друг произход освен българския.Това продължава и до днес,както се вижда ние от никого не произхождаме,но от нас постоянно произлиза някой..Ако не племе,народ,то я писменност я литературен език,култура  т.н.За повече яснота по-добре е да се погледнат първите постинги в този блог.

Видеоразказа ще започне с едно изказване на акад.Нурутдинов за славяните и славяни ли са българите?И накрая за селското стопанство.

Не, накрая ще завърша с песен!

П.П. Песента е вечен поздрав от мен за всички българи по света и у нас. А тази статия подсказва за смисъла от усилията да се съхранява народностната историческа памет. Без да очакваш лични девиденти и благодарности а дори обратното...

 

 

Статията е публикувана преди 5 години, 7 месеца на 14 април 2012 г, и е видяна 3401 пъти

Мнения за За историята на царствата или произхода на историите... Споделете
вашето мнение!

Преди 5 години, 6 месеца sim4o каза

Безспорно интересни статии и книги могат да се напишат .. а има и за популяризиране много, много неща .. аз се влюбих в Историйките за Булгарският фрот ... !! Яки са!!! .. бих си ги чел, ако се съберат и се подредят в книга-ей така, преди заспиване ... !! Как са плували матросите и моряците от Шумер за Нил, как са откривали Америка, как са минавали навсякъде с корабите ...!!Как са обикаляли Стария свят!! Имаше едни истории "Приказки от шипковият храст" - като малък ги следях , и данните за Булгарският Флот, ще имат сигурно такъв успех .. Дерзай Джумби! Пиши - на Полза Роду .. де са наште славни списуватели, де са техните писания- за Народа- Загуба велика!