ПРЕДАТЕЛСТВОТО

По материали от: http://tangrabg.wordpress.com/predatelstvoto/

Важно историчарско премълчаване е фактът че България получава излаз на 3 морета още при управлението на Пресиян, който владее половин Черна Гора, Албания, а в края на своето управление добавя Филипи и беломорска Тракия към българските предели със своята мисия при Смоляните. Ето как накратко е изглеждала българската етническа Територия до 864 година:

Всичко това се променило само за миг, когато Борис решава да ни покръсти. Всъщност решението не е негово. При шестата война поред, която губи, гърците поставят условието народът ни да приеме християнството, а Борис приема. Резултата от този предателски акт не закъснява и е описан:

Българите въстанали против своят владетел, понеже били отвърнати от бащината вяра и се опитали да го убият /Зонара/

Какво прави Борис? Привиква гърците на помощ, след като собственият му народ смята, че той не е достоен водач:

“…в това време в Константинопол се готвеха на война срещу българите, сиреч метежниците, а не срещу царя и християните, на които искаха да подадат помощ…”/Симеон Логотет/

Малко по-късно Борис търси историческо оневиняване и праща въпрос до папа Николай I дали убииството на толкова много хора е престъпление… Ето отговора:

И тъй, разправяйки как сте възприели по Божия милост християнската вяра и как сте направили така, че да се покръсти целият Ви народ, как обаче ония, след като били покръстени, въстанали единодушно с голямо ожесточение против Вас, като твърдели, че не сте им дали добър закон и искали да убият и Вас и да си поставят друг княз, и как Вие, подготвени срещу тях със съдействието на Божията сила, сте ги надвили от великия до незнатния и сте ги държали пленени в ръцете си, пък и как от тях всички първенци и велможи с всичките им синове били избити с меч, а средните или низшите не претърпели никакво зло, Вие желаете да знаете относно ония, които са лишени от живот, дали имате грях заради тях. Но това във всеки случай не е извършено без грях и не е могло да стане без вина от Ваша страна, щом синовете, които не са участвали в замисъла на своите родители и не са били изобличени, че са дигнали оръжие против Вас, са били избити невинни заедно с виновните.

Вие ни съобщавате, че сте покръстили поданиците си въпреки тяхното несъгласие, поради което избухнал бунт, заплашващ вашия живот. Хвала вам, защото сте укрепили авторитета си, като сте заповядали да избият заблудените овце, отказващи да влязат в кошарата. Вие не сте сторили никакъв грях, като сте проявили такава свещена жестокост; напротив, заслужавате похвала, защото сте унищожили враговете, които не са пожелали да влязат в лоното на Апостолската Църква и по този начин сте отключили Царството Небесно за подвластните ви народи. Нека царят не се бои от убийствата, ако те могат да държат поданиците му покорни или да ги подчинят на християнската вяра! Бог ще го възнагради за греховете на този свят във вечния живот.

Но настанал проблем – предателя не успял да прекара гръцката армия отвъд Дунава, и там християнството не прониква чак до 12 век и покръстването на куманите от Унгарците.

Резултатът – България след 865 се смалява 2 пъти:

Няма да забравим! Няма да простим!

Статията е публикувана преди 5 години, 4 месеца на 18 юли 2012 г, и е видяна 4520 пъти

Мнения за ПРЕДАТЕЛСТВОТО Споделете
вашето мнение!

Преди 4 години, 1 месеца bozman отговори на T.Jonchev

Поредните глупости - след 865г. България се била смалила два пъти. От чия фантазия са почерпани такива данни?

--- Очевидно от фантазиите на офиц. историци, обучени в ИФ лабораториите . Тези дивотии за "смаляването" са следствие на други дивотии за "покръстването", НО по заповед на щуката едните дивотии се славославят, а другите се анатемосват. ТОЧНО като на попски събор . . .

Преди 4 години, 1 месеца T.Jonchev каза

Поредните глупости - след 865г. България се била смалила два пъти. От чия фантазия са почерпани такива данни? Или може би се има предвид съвременна България?

Преди 4 години, 4 месеца sim4o отговори на даскал

Това не само е предателство ..

... Видях,че има си Атили последователи .. хора обичащи историята на Булгарите, и четящи му статиите и блога ..! а и те да отговорят на въпроса , повтарям го : " защо флотът плава като малоумен насам-натам из Средиземноморието .. колко години??! какво цели??! .. що не се връща в Булгар по водния път " ...

Преди 4 години, 4 месеца даскал каза

Това не само е предателство но и геноцид над един народ . Първият в световната история . Не е тайна , че синедрионистите са се помещавали в Цариград . България е била трън в гъза им.Те са търсели сгоден случай да я оработят и понеже не могат със сила / това е сегашната България ,Румъния ,Унгария ,Югославия и Украйна тя и зятова се нарича така -огромна българска държава Синедриона не може устиска и намират този простак Борис I /да гори в ада дано!/ и той избива есенцията на нацията оттогава 648 години робства и все се избива . В съвремието тоже геноцид но по префинен по сатанински понеже последният е главен съветник на тези идиоти талмудисти . Да им кажем две приказки : - Няма как да унищожите България ! Няма как да унищожите Господа и Духа Господен защото Господ посрамен и победен небива !! 8 хиляди години българите са живели по тези земи няма как да ги изтриете запомнете го добре . Ватиканците другия клон на синедрионистите имат доста неща за историята ни и знаят много добре работата ,гледат всячески да саботират историческата наука нашите псевдо учени-историци им подгласят обаче неможете да излъжите народа още Пайсий го е казал а и Раковски. Ще се въздигнем като народ ! Сега важно е да се измете юдокомунистическото робство което 25 годину унищожава народа. Бог да пази България!! Ще се намерят и сърцати хора да я управляват .

Преди 4 години, 4 месеца sim4o отговори на Атил

Хазария не се е намирала на брега на Ледовития океан за да бъде заобикаляна! Долу моравата и мор патладжанената олигархия, долу техните отрочета - курви,педераси и кретени!

Абсолютно вярно!! .. Хазария въобще не е била на брега на Ледовития Океан .. нито на брега на Средиземно море! ..патладжанената олигархия е лъгала булгарските флотоводци ! .. Кретен е бил Урус Айдар, наистина .. да, твоите твърдения не са идиотски ..!! Огън си, Атиле .. така дръж!! Въобще не си тъп малоумник! Урус Айдар и булгарите ще да са били тъпи идиоти-не са знаели къде е Хазария сигурно??? .. и обикалят, обикалят из Средиземно море с години????!

Преди 4 години, 4 месеца Атил каза

Нито един твой коментар няма нищо общо с никакви статии тук! Хазария не се е намирала на брега на Ледовития океан за да бъде заобикаляна! Кретен! Долу БКП! Долу моравата и мор патладжанената олигархия, долу техните отрочета - курви,педераси и кретени!

Преди 4 години, 4 месеца sim4o каза

и това ти е най-голямата сила .. на статиите - критичността .. Булгарските кораби, обикалят с години насам-натам из Средиземно море .. не тръгват да се връщат в къщи .. защо - и логичен отговор нямаме ... ами щото са били идиоти .. за това??! това е единственото което ни идва на ум .. не, статиите ти не са пълни с идиотски твърдения.. булгарите просто са били идиоти ...! .. статиите ти са огън!