БГ История |  РИМ |  ВСВ 
 За нас | Връзка с нас | За реклама  
БГ История - история, форум, галерия, онлайн чат
Начало | Търсене | Галерия | Форум | Забавни игри
Здравейте, Анонимен, Вход/Регистрация
 НАЙ-НОВИ |  НАЙ-КОМЕНТИРАНИ |  НАЙ-ЧЕТЕНИ |  ОТ ФОРУМА |  ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ 

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
юли 25, 2008, 10:23:35

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Страници: 1 2 3 [4] 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Истината за траките  (Прочетена 11901 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Гесер Курултаев
Академик

Респект: -8
Неактивен Неактивен

Публикации: 260

Ел. поща
« Отговор #45 -: май 07, 2008, 14:10:50 »

"Нека не бъркаме понятията-"евреин" не е народност,а религиозна принадлежност!"

Ako се приеме това определение Марск съвсем не е евреин. Хем от християнско семейство, хем върл атеист...Баси "евреина" Smiley

"Днес има етиопски евреи,които са по-черни и от Петкан,но са много добре приети в Израел само защото изповядват юдеизма."

Да, ама юдействащите негри, бяха изгонени обратно в САЩ от Израел, както съм чувал...

"Вярата им (на евреите като цяло) налага едно доста затворена общност,учейки ги,че всички "неевреи" са животни,но това не означава,че са народ."

Да, в една от книгите им го има това. При някои индианци също има тази крайна форма на етноцентризъм, където те се наричат "Истински хора".

"Те са се "размили" през вековете и в интерес на истината трябва да посочим,че хазарите са спасили еврейството,приемайки юдеизма и разселвайки се из Европа."

Това е доста теоретично. Всъщност се оказва, че потомците на хазарите са карайларите и кримците.

Активен
Torin
Академик

Респект: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 151

« Отговор #46 -: май 07, 2008, 16:55:11 »

Продължавам:

"И накрая, кой комунизъм предпочиташ ти, изобщо не ме вълнува."

Като не те вълнува - прескачаш и продължаваш нататък ИЛИ ВЪОБЩЕ НЕ ПОДХВАЩАШ ТЕМАТА С МЕНЕ, ЗАЩОТО, КАКТО ВИЖДАШ ГУБИШ ЯКО.

"Просто по този начин бягаш от критиката по тъча"

Ще ти се. Аз съм учен и, вероятно, имам поне 300 % повече знания от тебе. Като такъв предпочитам ДА ДЕФИНИРАМ И УТОЧНЯВАМ НЕЩАТА, а не да съм праволинеен.

", което е напълно нормално, ако се намираш на някой другарски съд, но  това тук не е такъв съд, а чисто и просто исторически форум, където се дава трибуна на всеки, дори и на заблудени комунисти като теб."

Не съм заблуден, защото не вярвам в простотии като тебе, а само в науката, която доказва себе си ежедневно.

"Дали ,аз, плитко мисля, не знам, но ти опрелено си "плитък", след като твърдиш, че в НАТО не са комунисти."

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
 Който твърди, че в НАТО има и 1 комунистическа страна към днешна дата е дебил. (Не го приемай лично, макар и да спадаш по дедукция към определението!)

"Какви ще са, щом приеха баш комунистите от България вътре?!?"

Бивш сперматозоид и бивша яйцеклетка дават ФЕТУС и ЧОВЕК...Може ли те да се сведат само към БИВШОТО СИ? НЕ!!! А да си чувал, че има разлика между умрели и живи. Знаеш ли, че УМРЕЛИТЕ СА БИВШИ ЖИВИ?Пич, ти нямаш и капчица диалектическо мислене, бре?!

"Голямо оправдание им направи на комунистическите мафиоти от ДС, няма що."

Не съм. Това си е закон - който живее в капитализъм и не може да направи социалистическа революция е длъжен да...живее в капитализъм. А, който не иска да умре от глад, трябва да работи и да се стреми да трупа капитали. Това е, никакви защити и пр.

""Докато живеели в капитализъм", ми хайде заживейте по комунистически и дайте пример, що се тъпчете с пари, като свине с варени картофи?"

Защото няма комунизъм. Ако имаше комунизъм и всичко бе безплатано, никой нямаше да се стреми да се тъпче с пари. За свинете не знаех, че ядат варени картофи с апетит, явно ти си по-осведомен по свинските въпроси. Татарите, като цяло, не си падат по свине.

"Остани си със здраве и нека Свети Георги пази, и теб, комуниста. Ще ти трябва..."

Ще пази той. Заклали го като яре преди векове и няма помен от него, опазил се е се! Той себе си е трябвало да опази първо...А на мене какво ще ми трябва - ти точно не вярвам дали знаеш.Освен, ако не си и врачка. Но, ако претендираш за такава, ще те подложа на такива тестове, след които ще се срамуваш, че си лъгал.

Дотук чета само лични нападки и обиди към мен. Няма нито едно от така бленуваните ти "научни" изказвания. Само обиди, самохвалства и комунистически бълвоч, с които се опитваш да прикриеш фрапиращото си незнание относно един от твоите идоли, нищо повече. Хайде, напъни се малко, смятам че можеш по-добре. Или съм се лъгал...
Нямам претенции да виждам "светлото бъдеще", за разлика от вас комунистите. А Свети Георги е умрял за Вярата си и не е приел предлаганите пари, за да се откаже от нея. Някой комунист на негово място, би се обзавел с огромна къща, хотел на морето и банка по възможност.
Щом не си падаш по свине, как така си си паднал по комунизмаHuh? ТА той е свинска идеология и начело на компартията стоят свине!!!! Huh? Не само по свинските не си осведомен, а както е видно и по комунистическите въпроси, "марксисте" Grin
За каква работа пишеш, като комунягите освен да крадат, убиват и лъжат, нищо друго не правят. Само едно му е хубавото - почнаха се един друг - ама то пустата алчност и ненаситност комунистическа край нямат.
"Губиш яко", хахаха, "Не ме разсмивай". Предполагам авторът ти е познат, след като си такъв "правоверен" комунист.
Историк си и твърдиш, че има разлика между евреин и юдеин, човече ти си стресиращо невеж!!! Хайде, прочети си за домашно, кой, как и защо е избрал името евреи за название на този народ, и защо е отхвърлил юдеи. Защо днес, дори етиопските и сомалийски негри, изповядващи юдаизма се обиждат, ако някой ги нарече "jews", а претендират да са "hebrews".
П.П.
Лингвисте, постарай се да не изяждаш буквичките, щото не ти се връзва с претенциите, мило другарче.
« Последна редакция: май 07, 2008, 17:07:24 от Torin » Активен
Гесер Курултаев
Академик

Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #47 -: май 07, 2008, 19:08:58 »

Иииии, нападки, обиди...ама твоите си ги не виждаш, нали? Ей, това субективизмът няма да се изкорени от хората, ей...И добре, че рано опознах повече свят и етноси, че иначе щях да си мисля, че е само балкански феномен...
  За научните ми изказвания не си прав. Почти всяко едно мое изречение може да намериш доста научност и философичност.

"комунистически бълвоч"

Само виж как се осираш в диалогизацията си с мене, после като ти отвърна и се чувстваш ощипана мома...

"с които се опитваш да прикриеш фрапиращото си незнание относно един от твоите идоли, нищо повече."

Абе дотука ти нищо не знаеше за него, щото първо се издъни, че е ортодоксален евреин, а аз ти казах, че още тейко му приема Христовата вяра. После пак аз трябваше да обяснявам и за фабриката на Енгелс...Иначе идол, де да знам. Не ми е идол, но го уважавам. Аз, май, идоли нямам...

"Хайде, напъни се малко, смятам че можеш по-добре."

Прав си...ама нямам много стимул.

"Нямам претенции да виждам "светлото бъдеще", за разлика от вас комунистите."

Ами то Костов с неговите хитове за "цивилизационния избор" и пр. удари в земята хиляди лозунги от оня тип.

"А Свети Георги е умрял за Вярата си и не е приел предлаганите пари, за да се откаже от нея."

Много убедително ми звучи като сложиш заглавка на "вярата". Ставаше дума, че човекът е мъртъв и няма данни да е станал извънземен или каквото и да е друго дето помага на хората.

"Някой комунист на негово място, би се обзавел с огромна къща, хотел на морето и банка по възможност."

Говориш тъпотии. Просто си забравил колко партизани предпочитаха да пият отрова или да се самоубиват, вместо да съдействат на монархо-фашизма и да си запазят поне живота, ако не и да получат пари, и служба. Като ти казвам, че си едностранчив, ти се обиждаш, мама му стара. Ами мисли повече, де. СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ СИ УЧИЛ В УЧИЛИЩЕ ЗА ТЕЗИ ХОРА, Т.Е. НЕ СИ ТЪП (в случая),ама си ЕДНОСТРАНЧИВ умишлено или не. Sad

"Щом не си падаш по свине, как така си си паднал по комунизма???"

Пидирас  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Хахахахаха!

" ТА той е свинска идеология и начело на компартията стоят свине!!!! Huh?"

Свинска идеология, която призовава за всестранно развитие на личността, вместо едностранчивостта на религията ти?
 А начело на компартията стоят понякога всякакви, но, поне са по-образовани от тебе.

"Не само по свинските не си осведомен, а както е видно и по комунистическите въпроси, "марксисте" Grin"

Абе, мой, виж сега. Признавам те, че по прасетата си навътре с нещата, ама за останалото си бос, та не моеш да преценяваш моите познания. А аз не съм марксист, но съм ленинист. Сега ти си мислиш, че е едно и също and stuff, 'ма не е тъй,

"За каква работа пишеш, като комунягите освен да крадат, убиват и лъжат, нищо друго не правят."

Бъркаш ги с поповете, май...

"Само едно му е хубавото - почнаха се един друг - ама то пустата алчност и ненаситност комунистическа край нямат."

Че капиталистите да не са се непочнали, я? Хомо хомини лупус ест, бе!

""Губиш яко", хахаха, "Не ме разсмивай". Предполагам авторът ти е познат, след като си такъв "правоверен" комунист."

Повечето комунисти са интелигентни хора, но не можем да познаваме всеки.

"Историк си и твърдиш, че има разлика между евреин и юдеин, човече ти си стресиращо невеж!!!"

Има си. Примерно КАРАЙЛАРИТЕ са юдеи, но не са евреи, а са тюрки. Сега стресна ли се?

"Хайде, прочети си за домашно, кой, как и защо е избрал името евреи за название на този народ, и защо е отхвърлил юдеи. Защо днес, дори етиопските и сомалийски негри, изповядващи юдаизма се обиждат, ако някой ги нарече "jews", а претендират да са "hebrews"."

Абе остави ги имената. То и на китайски пък им викат ЮТАЙ ЖЕН...Просто човек, дето изповядва Юдаизма е ЮДЕИН, без да се налага да е евреин (чифутин). Чифут/ЧУФУТ си е име, с което татарите им викат, пък...

"П.П.
Лингвисте, постарай се да не изяждаш буквичките, щото не ти се връзва с претенциите, мило другарче."

Технически грешки, да не ти дреме!
Активен
bugarash
Знаещ

Респект: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 129

tsolov_jnr
Ел. поща
« Отговор #48 -: май 07, 2008, 20:37:04 »

Да, ама юдействащите негри, бяха изгонени обратно в САЩ от Израел, както съм чувал...
------------------------------------------------------------------------------
Зле си чул-черните евреи са етиопци!
И аз мисля,че не е възможно да се знае всичко Grin
Активен

Всички хора са произлезли от маймуните,а македонците-от българите!
Torin
Академик

Неактивен Неактивен

« Отговор #49 -: май 07, 2008, 21:11:05 »

Иииии, нападки, обиди...ама твоите си ги не виждаш, нали? Ей, това субективизмът няма да се изкорени от хората, ей...И добре, че рано опознах повече свят и етноси, че иначе щях да си мисля, че е само балкански феномен...
  За научните ми изказвания не си прав. Почти всяко едно мое изречение може да намериш доста научност и философичност.

"комунистически бълвоч"

Само виж как се осираш в диалогизацията си с мене, после като ти отвърна и се чувстваш ощипана мома...

"с които се опитваш да прикриеш фрапиращото си незнание относно един от твоите идоли, нищо повече."

Абе дотука ти нищо не знаеше за него, щото първо се издъни, че е ортодоксален евреин, а аз ти казах, че още тейко му приема Христовата вяра. После пак аз трябваше да обяснявам и за фабриката на Енгелс...Иначе идол, де да знам. Не ми е идол, но го уважавам. Аз, май, идоли нямам...

"Хайде, напъни се малко, смятам че можеш по-добре."

Прав си...ама нямам много стимул.

"Нямам претенции да виждам "светлото бъдеще", за разлика от вас комунистите."

Ами то Костов с неговите хитове за "цивилизационния избор" и пр. удари в земята хиляди лозунги от оня тип.

"А Свети Георги е умрял за Вярата си и не е приел предлаганите пари, за да се откаже от нея."

Много убедително ми звучи като сложиш заглавка на "вярата". Ставаше дума, че човекът е мъртъв и няма данни да е станал извънземен или каквото и да е друго дето помага на хората.

"Някой комунист на негово място, би се обзавел с огромна къща, хотел на морето и банка по възможност."

Говориш тъпотии. Просто си забравил колко партизани предпочитаха да пият отрова или да се самоубиват, вместо да съдействат на монархо-фашизма и да си запазят поне живота, ако не и да получат пари, и служба. Като ти казвам, че си едностранчив, ти се обиждаш, мама му стара. Ами мисли повече, де. СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ СИ УЧИЛ В УЧИЛИЩЕ ЗА ТЕЗИ ХОРА, Т.Е. НЕ СИ ТЪП (в случая),ама си ЕДНОСТРАНЧИВ умишлено или не. Sad

"Щом не си падаш по свине, как така си си паднал по комунизма???"

Пидирас  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Хахахахаха!

" ТА той е свинска идеология и начело на компартията стоят свине!!!! Huh?"

Свинска идеология, която призовава за всестранно развитие на личността, вместо едностранчивостта на религията ти?
 А начело на компартията стоят понякога всякакви, но, поне са по-образовани от тебе.

"Не само по свинските не си осведомен, а както е видно и по комунистическите въпроси, "марксисте" Grin"

Абе, мой, виж сега. Признавам те, че по прасетата си навътре с нещата, ама за останалото си бос, та не моеш да преценяваш моите познания. А аз не съм марксист, но съм ленинист. Сега ти си мислиш, че е едно и също and stuff, 'ма не е тъй,

"За каква работа пишеш, като комунягите освен да крадат, убиват и лъжат, нищо друго не правят."

Бъркаш ги с поповете, май...

"Само едно му е хубавото - почнаха се един друг - ама то пустата алчност и ненаситност комунистическа край нямат."

Че капиталистите да не са се непочнали, я? Хомо хомини лупус ест, бе!

""Губиш яко", хахаха, "Не ме разсмивай". Предполагам авторът ти е познат, след като си такъв "правоверен" комунист."

Повечето комунисти са интелигентни хора, но не можем да познаваме всеки.

"Историк си и твърдиш, че има разлика между евреин и юдеин, човече ти си стресиращо невеж!!!"

Има си. Примерно КАРАЙЛАРИТЕ са юдеи, но не са евреи, а са тюрки. Сега стресна ли се?

"Хайде, прочети си за домашно, кой, как и защо е избрал името евреи за название на този народ, и защо е отхвърлил юдеи. Защо днес, дори етиопските и сомалийски негри, изповядващи юдаизма се обиждат, ако някой ги нарече "jews", а претендират да са "hebrews"."

Абе остави ги имената. То и на китайски пък им викат ЮТАЙ ЖЕН...Просто човек, дето изповядва Юдаизма е ЮДЕИН, без да се налага да е евреин (чифутин). Чифут/ЧУФУТ си е име, с което татарите им викат, пък...

"П.П.
Лингвисте, постарай се да не изяждаш буквичките, щото не ти се връзва с претенциите, мило другарче."

Технически грешки, да не ти дреме!

Никъде не съм отправил лична обида към теб. Критикувам КОМУНИЗМА, ако това те засяга си е лично твой проблем.
Никъде не съм казал, че Маркс е "ортодоксален евреин". Казах само, че е евреин от левитско коляно. Дядо му дори е бил равин. Това, че баща му решава да се прави на християнин, за да може да се докопа до още повече парички, още веднъж доказва неговото еврейство, а не го отрича. В подкрепа на това ми твърдение ти цитирам един автентичен документ, каквито ти твърдиш, че познаваш, но досега не си привел нито един като доказателство:

"Скъпи и любими брат на Мойсей, получихме твоето писмо, в което ни казваш за вашите безпокойства и беди. Ние изпитваме голяма болка, като чуваме за тях.
Съветът на Великите старейшини и равини е следният:

1. По отношение на това, че кралят на Франция ви задължава да станете християни: направете го, след като не можете да направите друго, но нека законите на Мойсей бъдат запазени във вашите сърца..."

Следващите точки на документа, ще ти бъдат цитирани според случая и мястото. Все пак трябва да се грижим за ограмотяването на масите, следвайки светлия пример на Бащата на цялото прогресивно човечество Wink

Ти явно съвсем се обърка. Да съм заявил някъде, че подкрепям комуниста Костов и споделям идеите му Huh?

Ставаше дума, че човекът е умрял за Вярата си, нещо което нито един комунист не е посмял да направи за своята идеология. Например: Антон Иванов е издал целия ЦК за едно шише ракия и кутия цигари.
Това дето си то учил в училище, явно не си го доучил, щом твърдиш, че в България е имало фашизъм, при това "монархо". Видно е, не си наясно с обществено-политическите течения и идеологии на 20в.
Каралайрите са тюрки, 80% от евреите са хазари, тогава??? Световният ционизъм много държи на имената, Гесер, твърде много, а те се смятат за единствения авторитет по въпроса. Ако ме разбираш какво имам предвид.

П.П.
Не ми дреме, но все пак, като лингвист, постарай се да бъдеш изряден, мило другарче.
Активен
Гесер Курултаев
Академик

Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #50 -: май 08, 2008, 17:40:12 »

"Никъде не съм отправил лична обида към теб. Критикувам КОМУНИЗМА, ако това те засяга си е лично твой проблем."

Опсааа, ами това, примерно:

Цитат
където се дава трибуна на всеки, дори и на заблудени комунисти като теб.
?

Ама аз много не се засягам. Така че, просто не се засягай и ти, защото се губи инерцията на спора в изясняване на лични чувства.

"Никъде не съм казал, че Маркс е "ортодоксален евреин". Казах само, че е евреин от левитско коляно. Дядо му дори е бил равин."

Е, дядо ми пък беше лекар, ама аз не съм. И какво значение има дали Маркс е бил евреин по ДНК, при положение, че по "софтуеър" е западняк? Smiley

"Това, че баща му решава да се прави на християнин, за да може да се докопа до още повече парички, още веднъж доказва неговото еврейство, а не го отрича."

Да, доста българи като са се помюсюлманчили, че да си уредят живота или поне да го запазят, значи, че са евреи...няма логика.

"Скъпи и любими брат на Мойсей, получихме твоето писмо, в което ни казваш за вашите безпокойства и беди. Ние изпитваме голяма болка, като чуваме за тях.

1. По отношение на това, че кралят на Франция ви задължава да станете християни: направете го, след като не можете да направите друго, но нека законите на Мойсей бъдат запазени във вашите сърца..."

Като помаците в първите години на помюсюлманчването, дето си погребвали хората с таен кръст и пр. И какво от това? Те не са евреи. Това си е общочовешко - като видиш зор, да поотстъпиш малко или много.

"Следващите точки на документа, ще ти бъдат цитирани според случая и мястото. Все пак трябва да се грижим за ограмотяването на масите, следвайки светлия пример на Бащата на цялото прогресивно човечество Wink"

Ако ще и да цитираш 1000 неща, няма значение. Маркс не е ортодоксален евреин и създава качествено-ново учение. Още повече, че съавторът му - Енгелс и доразвилият учението му - Ленин са по-далечко от еврейството и от самия Маркс.

"Ти явно съвсем се обърка. Да съм заявил някъде, че подкрепям комуниста Костов и споделям идеите му Huh?"

Костов не е комунист! Оправи си малко понятията. Той е АНТИКОМУНИСТ! ДОЛУ КОСТОВ!

"Ставаше дума, че човекът е умрял за Вярата си, нещо което нито един комунист не е посмял да направи за своята идеология."

Абе ти ще кажеш! Даже деца като Митко Палаузов са умирали, я да не лъжеш хората!!!

"Например: Антон Иванов е издал целия ЦК за едно шише ракия и кутия цигари."

И, ако това е вярно, следва че всички комунисти пият и пушат. Само плиткоумници ще се вържат на тази "индукция".

"Това дето си то учил в училище, явно не си го доучил, щом твърдиш, че в България е имало фашизъм, при това "монархо"."

Доста добре съм го изучил даже. Имаше. Хем монархия, хем фашистки закони, хем поддръжка на ФАШИСТКА ИТАЛИЯ и НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ. Ама ти не знаеш прости факти. Дане говорим и за методите на работа на жандармеристи, полиция и т. н., както и за присъствието на чуждата агентура в България.

"Видно е, не си наясно с обществено-политическите течения и идеологии на 20в."

Не аз, а ти не си наясно и не с 20 в., а като цяло.

"Каралайрите са тюрки, 80% от евреите са хазари, тогава???"

Кой те излъга, че са хазари? Хазарите вече не съществуват. Те са били тюрко-алтайци.

"Световният ционизъм много държи на имената, Гесер, твърде много, а те се смятат за единствения авторитет по въпроса. Ако ме разбираш какво имам предвид."

Grin Cheesy Световната конспирация, демек...

"П.П.
Не ми дреме, но все пак, като лингвист, постарай се да бъдеш изряден, мило другарче."

За технически грешки не се старая, защото си преценявам приоритетите и, като за безплатно обучение, което ви провеждам не смятам, че ще се наложи да се пресилвам в проверки на всичко тайпнато, забавяйки се по този начин и лишавайки феновете си от по-бързо инфо.

[/quote]
Активен
Torin
Академик

Неактивен Неактивен

« Отговор #51 -: май 08, 2008, 19:18:07 »

"Никъде не съм отправил лична обида към теб. Критикувам КОМУНИЗМА, ако това те засяга си е лично твой проблем."

Опсааа, ами това, примерно:

Цитат
където се дава трибуна на всеки, дори и на заблудени комунисти като теб.
?

Ама аз много не се засягам. Така че, просто не се засягай и ти, защото се губи инерцията на спора в изясняване на лични чувства.

"Никъде не съм казал, че Маркс е "ортодоксален евреин". Казах само, че е евреин от левитско коляно. Дядо му дори е бил равин."

Е, дядо ми пък беше лекар, ама аз не съм. И какво значение има дали Маркс е бил евреин по ДНК, при положение, че по "софтуеър" е западняк? Smiley

"Това, че баща му решава да се прави на християнин, за да може да се докопа до още повече парички, още веднъж доказва неговото еврейство, а не го отрича."

Да, доста българи като са се помюсюлманчили, че да си уредят живота или поне да го запазят, значи, че са евреи...няма логика.

Като помаците в първите години на помюсюлманчването, дето си погребвали хората с таен кръст и пр. И какво от това? Те не са евреи. Това си е общочовешко - като видиш зор, да поотстъпиш малко или много.

"Следващите точки на документа, ще ти бъдат цитирани според случая и мястото. Все пак трябва да се грижим за ограмотяването на масите, следвайки светлия пример на Бащата на цялото прогресивно човечество Wink"

Ако ще и да цитираш 1000 неща, няма значение. Маркс не е ортодоксален евреин и създава качествено-ново учение. Още повече, че съавторът му - Енгелс и доразвилият учението му - Ленин са по-далечко от еврейството и от самия Маркс.

"Ти явно съвсем се обърка. Да съм заявил някъде, че подкрепям комуниста Костов и споделям идеите му Huh?"

Костов не е комунист! Оправи си малко понятията. Той е АНТИКОМУНИСТ! ДОЛУ КОСТОВ!

"Ставаше дума, че човекът е умрял за Вярата си, нещо което нито един комунист не е посмял да направи за своята идеология."

Абе ти ще кажеш! Даже деца като Митко Палаузов са умирали, я да не лъжеш хората!!!

"Например: Антон Иванов е издал целия ЦК за едно шише ракия и кутия цигари."

И, ако това е вярно, следва че всички комунисти пият и пушат. Само плиткоумници ще се вържат на тази "индукция".

"Това дето си то учил в училище, явно не си го доучил, щом твърдиш, че в България е имало фашизъм, при това "монархо"."

Доста добре съм го изучил даже. Имаше. Хем монархия, хем фашистки закони, хем поддръжка на ФАШИСТКА ИТАЛИЯ и НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ. Ама ти не знаеш прости факти. Дане говорим и за методите на работа на жандармеристи, полиция и т. н., както и за присъствието на чуждата агентура в България.

"Видно е, не си наясно с обществено-политическите течения и идеологии на 20в."

Не аз, а ти не си наясно и не с 20 в., а като цяло.

"Каралайрите са тюрки, 80% от евреите са хазари, тогава???"

Кой те излъга, че са хазари? Хазарите вече не съществуват. Те са били тюрко-алтайци.

"Световният ционизъм много държи на имената, Гесер, твърде много, а те се смятат за единствения авторитет по въпроса. Ако ме разбираш какво имам предвид."

Grin Cheesy Световната конспирация, демек...

"П.П.
Не ми дреме, но все пак, като лингвист, постарай се да бъдеш изряден, мило другарче."

За технически грешки не се старая, защото си преценявам приоритетите и, като за безплатно обучение, което ви провеждам не смятам, че ще се наложи да се пресилвам в проверки на всичко тайпнато, забавяйки се по този начин и лишавайки феновете си от по-бързо инфо.

Софтуерът на евреите не се сменя толкова лесно, колкото ти се иска.
Прави ги предатели, Гесер, също като евреите. По срамно от това поне за мен няма. Проблемът при евреите е, че то се одобрява от самата им "църква", дори се насърчава, с цел да се ограбят и унищожат другите.
Опааа, пак се изтървахме, пак не си познаваме идолчетата, които лежат по мавзолеите и вмирисват "свободната страна на съветите" - Владимир  Улянов, по майка Бланк, с прозвище Ленин - "Това, което жена ти роди, независимо дали е трудна от тебе, това което намериш на пътя или купиш за сребро, твое е, еврейче е.", Това цитатче, ти го давам за домашно, да видиш откъде е." Wink Гледай този път да си го прочетеш както трябва, щото почвам да пиша двойки Wink
Поинтересувай се от биографията на "Командира" и ще разбереш, че си е най-обикновен комуняга.
Горкият Митко Палаузов Cry Cry Cry Grin
Не, следва че масата ръководни комунистически кадри са изроди, предатели, подли убийци и страхливци. Дори повечето са били агенти на полицията и са предавали собствените си "другари".
Не говоря за Италия или Германия, говоря за България, където фашизъм не е имало. Методите на работа на жандармерията и полицията са били доста по-меки от комунистическите такива преди 09.09.1944г. и след това. Доказателство за това е атентатът в черквата "Свети Крал", наречена после "Света Неделя" и хилядите избити в комунистическите концлагери на Съветска Република "България" без съд, и присъда.
Явно не ти отърва някой да е по-компетентен от теб.
Как ще обясниш "другият" еврейски език, наречен "идиш"? Прав си, че хазарите не съществуват, те сега са евреи. Прочети "Тринадесетото коляно" от Артур Кьостлер,   това е отговора.
Конспирация или не, те наистина се смятат за единствения авторитет по въпроса и изобщо не обичат да им се противоречи.
П.П.
"А трябва", казваше Бащата на цялото прогресивно човечество.
Активен
Гесер Курултаев
Академик

Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #52 -: май 08, 2008, 20:59:39 »

"Софтуерът на евреите не се сменя толкова лесно, колкото ти се иска."

Евреите са точно толкова хора, колкото и всеки друг. Нито са повече, нито по-малко. Така че им се сменя и то още как!

"Прави ги предатели, Гесер, също като евреите. По срамно от това поне за мен няма."

Ами предатели ги прави, ама не също като евреите, а също като предателите от която и да е друга нация. А ти си антисемит и си се вкопчил само в евреите. Аз не съм семитофил, ама не виждам какво толкова им обръщате специално внимание. За вас няма ли японци, корейци, па, ако ще и мексиканци да са, стига с тези евреи, бре! Ба, израстнаха ми на главата вече!

"Проблемът при евреите е, че то се одобрява от самата им "църква", дори се насърчава, с цел да се ограбят и унищожат другите."

А Марксизмът напротив- създава най-хуманистичната теория.

"Опааа, пак се изтървахме, пак не си познаваме идолчетата"

Досега само ти не познваш нищо. Даже не знаеше, че Маркс не е бил евреин в класическия смисъл на думата. Който ни следи спора знае нивото на познания и при двама ни. Рядко може да се срещне интелигентен човек колкото мене, да не говорим за по-интелигентен.

", които лежат по мавзолеите и вмирисват "свободната страна на съветите""

Заслужил човекът - лежи си. А и има чуваши, и монголи в рода си , т.е. МНОГО МОЙ ЧОВЕК. Отделно - философ! СУПЕР МОЙ ЧОВЕК! Вмирисвал? Ти да не си го душкал, бе?

"- Владимир  Улянов, по майка Бланк, с прозвище Ленин"

Баба - калмичка (монголска народност), чуваши по бащина линия. И? Ти като фиксиран на тема "евреи", това ще го пропуснеш, нали? (То не, че си го знаел до сега , де , ама...)

"Това, което жена ти роди, независимо дали е трудна от тебе, това което намериш на пътя или купиш за сребро, твое е, еврейче е.", Това цитатче, ти го давам за домашно, да видиш откъде е." Wink Гледай този път да си го прочетеш както трябва, щото почвам да пиша двойки Wink"

Темата е за траките, не ми се занимава с фиксациите ти от антисемитско естество, честно казано.

"Поинтересувай се от биографията на "Командира" и ще разбереш, че си е най-обикновен комуняга."

Да си обикновен комунист е гордост и чест.

"Горкият Митко Палаузов Cry Cry Cry Grin"

Ааааа, пак добре, че съм аз да напомня за него!

"Не, следва че масата ръководни комунистически кадри са изроди, предатели, подли убийци и страхливци."

Понякога. Обаче пък капиталистическите кадри да не би да не са?

"Дори повечето са били агенти на полицията и са предавали собствените си "другари"."

А някои полицаи са били агенти на комунистите и са предавали монархо-фашизма. И какво от това? Всеки си има ценности, нужди...

"Не говоря за Италия или Германия, говоря за България, където фашизъм не е имало."

"Законът за защита на нацията" какво е? Върховен пример за Нобелова награда за мир ли? Я сиктир оттука !

http://www.bas-bg.org/zakon_z_n.html

"Методите на работа на жандармерията и полицията са били доста по-меки от комунистическите такива преди 09.09.1944г. и след това."

Няма такива данни. Примерно изтръгване на нокти, посипване на рани със сол и/или оцет, оставяне жаден след солена риба и пр., много не са прилагани от комунистите. Виж порядъчен пердах - да. Но то си е нормално. Даже по време на демокрацията, мои съученици, които ходиха в съседни училища да бият хора за пари, после се оплакваха, че ченгетата биели яко. Ама добре правят, де. Лошо няма.

"Доказателство за това е атентатът в черквата "Свети Крал", наречена после "Света Неделя" и хилядите избити в комунистическите концлагери на Съветска Република "България" без съд, и присъда."

Делото за "хилядите избити" и лагерите претърпя провал и се оказа, че е раздута история. А това, че е имало и невинни - да. Има ги. Особено, когато американските ви приятели нанасят "хирургически точни" удари и нацелват родилно отделение или нещо от сорта.

"Явно не ти отърва някой да е по-компетентен от теб."

Бих се радвал, за да се обогатя, понеже не ме кефи само да давам, ама нещо не виждам по-компетентни да има от мене, особено в този диалог тука.
Ти , примерно, не си чувал даже за "Закона за защита на нацията", за каква компетентност става дума?!

"Как ще обясниш "другият" еврейски език, наречен "идиш"?"

С европейско повлияване върху тези, които трудно им се променял софтуеъра Wink Идишът е германски език, а не е тюрко-алтайски.

"Прав си, че хазарите не съществуват, те сега са евреи."

Те сега са ТЮРКИ-ЮДЕИ - карайлари и кримчаки!

"Прочети "Тринадесетото коляно" от Артур Кьостлер,   това е отговора."

Отговорът е в малко повечко познания за същността на хазарите и потомците им.

"Конспирация или не, те наистина се смятат за единствения авторитет по въпроса и изобщо не обичат да им се противоречи."

Не всички. Имал съм познати евреи, които се считаха компетентни само по въпроса кой бар е по-така и къде проститутките са по-готини и/или евтини. Мислиш си, че всеки евреин е религиозен и патриот? Пффффффффф...

"П.П.
"А трябва", казваше Бащата на цялото прогресивно човечество."

Добре.
Активен
Тракийски
Редовен
*

Респект: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

Ел. поща
« Отговор #53 -: май 11, 2008, 10:29:18 »

Само да ви питам темата за траките ли беше ?

Щото като цяло нещо не виждам връзката нито с Траки, нито с история.
От началото на темата досега единственото нещо, което съм видял свързано с траки е мнението "Траките са негри" ,защитено чрез похватите на македонската  историческа школа : " Така един 35 годишен, полуграмотен профашист е писал есе по темата" ." По Халмарк даваха, че орфей е негър" и любимото ми " Млъкни мразя те, такива като тебе трябва да ги избият"....Сега се стигна до Еврей и Маркс ? Те прекръстим темата на "В кръчмата след полунощ", а ?"
Активен

Българио, за тебе те умряха,

една бе ти достойна зарад тях,

и те за теб достойни, майко, бяха

И твойто име само кат мълвяха,

умираха без страх.
Гесер Курултаев
Академик

Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #54 -: май 11, 2008, 12:17:14 »

Само да ви питам темата за траките ли беше ?

Щото като цяло нещо не виждам връзката нито с Траки, нито с история.
От началото на темата досега единственото нещо, което съм видял свързано с траки е мнението "Траките са негри" ,защитено чрез похватите на македонската  историческа школа : " Така един 35 годишен, полуграмотен профашист е писал есе по темата" ." По Халмарк даваха, че орфей е негър" и любимото ми " Млъкни мразя те, такива като тебе трябва да ги избият"....Сега се стигна до Еврей и Маркс ? Те прекръстим темата на "В кръчмата след полунощ", а ?"

За всичко си прав, с изключение на последното - Гесер Курултаев не ходи по кръчми, а след полунощ, ако не е на разходка по плажовете или на секс-маратон, обикновено трупа информация, четейки, общувайки или мислейки.
Активен
Torin
Академик

Неактивен Неактивен

« Отговор #55 -: май 11, 2008, 20:09:13 »

"Софтуерът на евреите не се сменя толкова лесно, колкото ти се иска."

Евреите са точно толкова хора, колкото и всеки друг. Нито са повече, нито по-малко. Така че им се сменя и то още как!

"Прави ги предатели, Гесер, също като евреите. По срамно от това поне за мен няма."

Ами предатели ги прави, ама не също като евреите, а също като предателите от която и да е друга нация. А ти си антисемит и си се вкопчил само в евреите. Аз не съм семитофил, ама не виждам какво толкова им обръщате специално внимание. За вас няма ли японци, корейци, па, ако ще и мексиканци да са, стига с тези евреи, бре! Ба, израстнаха ми на главата вече!

"Проблемът при евреите е, че то се одобрява от самата им "църква", дори се насърчава, с цел да се ограбят и унищожат другите."

А Марксизмът напротив- създава най-хуманистичната теория.

"Опааа, пак се изтървахме, пак не си познаваме идолчетата"

Досега само ти не познваш нищо. Даже не знаеше, че Маркс не е бил евреин в класическия смисъл на думата. Който ни следи спора знае нивото на познания и при двама ни. Рядко може да се срещне интелигентен човек колкото мене, да не говорим за по-интелигентен.

", които лежат по мавзолеите и вмирисват "свободната страна на съветите""

Заслужил човекът - лежи си. А и има чуваши, и монголи в рода си , т.е. МНОГО МОЙ ЧОВЕК. Отделно - философ! СУПЕР МОЙ ЧОВЕК! Вмирисвал? Ти да не си го душкал, бе?

"- Владимир  Улянов, по майка Бланк, с прозвище Ленин"

Баба - калмичка (монголска народност), чуваши по бащина линия. И? Ти като фиксиран на тема "евреи", това ще го пропуснеш, нали? (То не, че си го знаел до сега , де , ама...)

"Това, което жена ти роди, независимо дали е трудна от тебе, това което намериш на пътя или купиш за сребро, твое е, еврейче е.", Това цитатче, ти го давам за домашно, да видиш откъде е." Wink Гледай този път да си го прочетеш както трябва, щото почвам да пиша двойки Wink"

Темата е за траките, не ми се занимава с фиксациите ти от антисемитско естество, честно казано.

"Поинтересувай се от биографията на "Командира" и ще разбереш, че си е най-обикновен комуняга."

Да си обикновен комунист е гордост и чест.

"Горкият Митко Палаузов Cry Cry Cry Grin"

Ааааа, пак добре, че съм аз да напомня за него!

"Не, следва че масата ръководни комунистически кадри са изроди, предатели, подли убийци и страхливци."

Понякога. Обаче пък капиталистическите кадри да не би да не са?

"Дори повечето са били агенти на полицията и са предавали собствените си "другари"."

А някои полицаи са били агенти на комунистите и са предавали монархо-фашизма. И какво от това? Всеки си има ценности, нужди...

"Не говоря за Италия или Германия, говоря за България, където фашизъм не е имало."

"Законът за защита на нацията" какво е? Върховен пример за Нобелова награда за мир ли? Я сиктир оттука !

http://www.bas-bg.org/zakon_z_n.html

"Методите на работа на жандармерията и полицията са били доста по-меки от комунистическите такива преди 09.09.1944г. и след това."

Няма такива данни. Примерно изтръгване на нокти, посипване на рани със сол и/или оцет, оставяне жаден след солена риба и пр., много не са прилагани от комунистите. Виж порядъчен пердах - да. Но то си е нормално. Даже по време на демокрацията, мои съученици, които ходиха в съседни училища да бият хора за пари, после се оплакваха, че ченгетата биели яко. Ама добре правят, де. Лошо няма.

"Доказателство за това е атентатът в черквата "Свети Крал", наречена после "Света Неделя" и хилядите избити в комунистическите концлагери на Съветска Република "България" без съд, и присъда."

Делото за "хилядите избити" и лагерите претърпя провал и се оказа, че е раздута история. А това, че е имало и невинни - да. Има ги. Особено, когато американските ви приятели нанасят "хирургически точни" удари и нацелват родилно отделение или нещо от сорта.

"Явно не ти отърва някой да е по-компетентен от теб."

Бих се радвал, за да се обогатя, понеже не ме кефи само да давам, ама нещо не виждам по-компетентни да има от мене, особено в този диалог тука.
Ти , примерно, не си чувал даже за "Закона за защита на нацията", за каква компетентност става дума?!

"Как ще обясниш "другият" еврейски език, наречен "идиш"?"

С европейско повлияване върху тези, които трудно им се променял софтуеъра Wink Идишът е германски език, а не е тюрко-алтайски.

"Прав си, че хазарите не съществуват, те сега са евреи."

Те сега са ТЮРКИ-ЮДЕИ - карайлари и кримчаки!

"Прочети "Тринадесетото коляно" от Артур Кьостлер,   това е отговора."

Отговорът е в малко повечко познания за същността на хазарите и потомците им.

"Конспирация или не, те наистина се смятат за единствения авторитет по въпроса и изобщо не обичат да им се противоречи."

Не всички. Имал съм познати евреи, които се считаха компетентни само по въпроса кой бар е по-така и къде проститутките са по-готини и/или евтини. Мислиш си, че всеки евреин е религиозен и патриот? Пффффффффф...

"П.П.
"А трябва", казваше Бащата на цялото прогресивно човечество."

Добре.

"Аз не съм антисемит, аз не мразя арабите" Робърт Фишер.
Пак ти повтарям, защото явно се налага, не си познаваш идолите. Приписването на неща, които не съм изрекъл или оспорил, няма да подобри и без това окаяното ти и безаргументно положение.
Да, бил съм мавзолея в Москва и знам как смърди вътре, на формалдехид,отвратително е.
Много добре знаеш, че Законът за защита на нацията, никога не се е изпълнявал, защото ако беше, нямаше да има кой, да благодари за някакво си спасяване.
Има такива данни, но на теб не ти изнасят или може би не знаеш, което оказва се при теб е вече придобило известна хронична системност. Все пак нека те ограмотя, дядо ми е лежал 3 години в комунистическия концентрационен лагер  в Белене, така че имам "данни" от първа ръка, другарю. Разбира се, за вас комунистите унищожените човешки същества и провалените животи са само "данни".
Бабата калмичка и чувашите по бащина линия не променят еврейския закон, не променят Талмуда, колкото и да ти се иска.                                     
Идишът не е германски език, ако си толкова добре изучен лингвист щеше да го знаеш, но явно не си.
Почти всички ръководни кадри са били сътрудници на полицията, има си документи за това, но ти явно отново не си запознат.
Разбира се, че има такива евреи, но тук не говорим за всички, а за тези които определят нещата.
Явно и книгата на Кьостлер не си чел. Какво да те правя с това твое фрапиращо невежество, другарю? Наистина, вече ми писна да ти давам домашни, да те ограмотявам и да ти препоръчвам литература, която ако претендираш за някаква осведоменост по въпросите, трябва да си прочел в ранна детска възраст.

П.П.
С "добре" няма да стане "вишисте", грамотност е нужна "лингвисте".
Активен
Гесер Курултаев
Академик

Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #56 -: май 13, 2008, 22:17:22 »

""Аз не съм антисемит, аз не мразя арабите" Робърт Фишер.
Пак ти повтарям, защото явно се налага, не си познаваш идолите. Приписването на неща, които не съм изрекъл или оспорил, няма да подобри и без това окаяното ти и безаргументно положение."

Думите ти са голи. Точно пък аз да съм безаргументационен е оксиморон.

"Да, бил съм мавзолея в Москва и знам как смърди вътре, на формалдехид,отвратително е."

И това го изкарваш като първородната миризма на Ленин или какво? Ами не е коректно. И тебе да те мумифицират по този начин, и ти така ще замиришеш. Ама то акъл се иска, да се прецени...Или разчиташ, че ние сме детенца, дето ще ти повярваме на лековатите приказки? Е, някои - са.

"Много добре знаеш, че Законът за защита на нацията, никога не се е изпълнявал, защото ако беше, нямаше да има кой, да благодари за някакво си спасяване."

А ти да знаеш защо махнаха паметника на царя в Израел? Отделно - да знаеш, че все пак, изпълнението на закона не се е свеждало само до изпращането на евреите в почивните им станции?

"Има такива данни, но на теб не ти изнасят или може би не знаеш, което оказва се при теб е вече придобило известна хронична системност."

Няма бе. То си е ясно, че България си имаше монархо-фашизъм. А това, че не се е извисил до формите си в Италия или Немско - не е от значение - важна е идеологията, съюзниците и пр. По това време България прилича много повече на Италия и Немско, отколкото на СССР или САЩ, или КИТАЙ...
Сравнявай и ще видиш. Монархия с фашистки уклон и фашистко-нацистки съюзник...срамота...И някои, най-безочливо : "Ама то, щото ни обещаха териториите!" Бах ги териториите! Заради 2-3 парчета земя, готови да пропилеят цялата страна...Ама неугледна, недалновидна работа...затова и страната е на този хал. Иначе да беше поне колкото Гърция или Румъния сега. Не, че онези са кой-знай колко грейнали, 'ма 'се пак, нали?

"Все пак нека те ограмотя, дядо ми е лежал 3 години в комунистическия концентрационен лагер  в Белене, така че имам "данни" от първа ръка, другарю."

Питай го него или който друг е бил КАК ТАМ ИМАШЕ ДОСТА КРИМИНАЛНИ, ЦИГАНИ И ПР., а не са били само хора, дето казали виц или дето ги хванали с дълга коса и остри обувки.

"Разбира се, за вас комунистите унищожените човешки същества и провалените животи са само "данни"."

Абе я чезни, бе! На мене пък и двамата ми дядовци са щели да бъдат очистени - единия от твоите монархо-фашаги, дето са много "човечни", а другия при бомбардировките на САЩ по София, щото Монархо-фашизмът много интелигентен и всичката втасала, че обявяват война на САЩ и Англия...Акъллии! Ама то тези неща ти не ги знаеш...Шнорхелска история тя твоята.

"Бабата калмичка и чувашите по бащина линия не променят еврейския закон, не променят Талмуда, колкото и да ти се иска."

Не го променят само в твоята глава. Ленин по народопсихология и интелект не е чис