|
Гесер Курултаев
|
 |
« Отговор #45 -: май 10, 2008, 08:16:11 » |
|
"Идваме на един акъл философски, с тая разлика че аз не ти отбелязвам грешките(а ги има в другите ти постове.)Въпроса с, со, "със" също е резултат от литературна реформа и то много късна, за която да речем, аз имам резерви(примерно във френския е възприето друго решение на проблема).Отдавна съм минал периода на изпити, чужд контрол и себеутвърждаване, затова си позволявам да не се съобразявам с казионни и общоприети, неподлежащи на обсъждане(изкушавам се да употребя латинския израз но ще се въздържа в кирилски дух.) форманти  " Дотука "връзване на гащите" и нищо по същество. "За шарана ще запитам кои от изброените водоеми се намира в Алтай.(Предполагам какво ще отговориш, така че предварително ще ти кажа че това е изкуствен водоем.)" За да спреш да дезинформираш хората - ето много хубава история на шаранът, който е от Китай и иде много по-късно в Европа и съвсем по-късно в САЩ: Карп, является членом семейства Cyprinade, появившегося в Азии, прежде всего в Китае, и был использован в пищу уже в 1000 г. до н. э. Из Китая он попал в Японию, а позже и в Европу — и как декоративная рыба, и как продовольствие. До сих пор используется в пищу в некоторых из восточно-европейских стран. Карп был завезен в США Президентской Комиссией по Карпу, около 1877 г. Он был ввезён с целью использования его в пищу. Другие отрасли сельского хозяйства и пищевой промышленности были в состоянии упадка, и карп, как считалось, мог стать хорошим и дешёвым решением."За ШанЮй чети повече китаисти, не един случайно открит в нечия библиотека." Аз какво чета - няма значение. Има значение, че титлата си се приема с "Ш", а не с "К". Ако докажеш, че е била с "К" - здраво! Ако ли не - остава си така. "За Конго -бях сигурен че ще се хванеш за думата вместо да разлистиш нещо за предните думи. Предсказуем си ми, има много хляб да ядеш докато се научиш на риторика." Аз по риторика, която също може да се нарече "реторика" имам положителен жачот от учебната 1993/1994. Поздравявам своята симпатична учителка Виржиния Радева, ако някой ден прочете това. Обаче, налудността, че КОНГО имало общо с ШАНЮЙ няма нужда от никакви риторични похвати, за да кажем просто и ясно - "Това е олигофрения, която няма място в един исторически форум!". Иначе, нормалните хора са предсказуеми. Непредсказуеми са само хората с психози. Неизвестно обаче защо при тебе предсказуемостта е нещо лошо. ОТДЕЛНО - нищо не си предсказал, защото иначе нямаше да понесеш срама. Обещавам редовно да ти напомням за прабългарското "Конго"!"P.S.Със закъснение прочетох (типичните за жена между другото) кроежи за отмъщение" Въобще не си разбрал. Аз говоря общо-теоретично, че в днешно време, ако някой е по-слаб, не значи, че е по-беззащитен. Има си начини. Иначе отмъщението не е полово-детерминирано. Не знам дали знаеш, ноима жени,които примерно са християнки и като вярващи твърдо в Исуса, Святаго Духа и Отеца, считат, че не отмъщението, а прошката е великата работа, както и , че ако ти забият един тупаник в лявото слепоочие, трябва да обърнеш и дясното, и пр. "добри идеи". Но, за тебе това са все още новини. Нищо. Ще порастнеш, ще натрупаш повече опит и ще излезнеш от илюзиите. "и си спомних един филм на Оливър Стоун неизвестно как допуснат наскоро от цензурата по една българска телевизия, там има едно обяснение на "отмъщение по турски" - с чекията ръгаш в гъза и бягаш, смесваш се с тълпата." А, аз не, че обичам турците като цяло, обаче, хич не си прав. Има доста смели и обучени турци, особено от мили организации като "Сивите вълци", които биха с ятаган те посякли както си вървиш и предвид, несилното чувство за взаимопомощ у българина, ще си умреш ей-така на пътя. Сега да не кажеш, че е пак кроеж или нещо. Не е. Просто турски френд ми е казвал как процедират бозкуртларчетата из Европата, по отношение на скинари, кюрди и др. врагове на турския народ. Така че - не мисли всеки турчин за женчо. Ако бяха такива големи жени, нямаше да ни държат нас и вас между 3 и 5 века, както и доста други, неслаби военно народи. "Приляга ти." Може и да ми приляга. С тази разлика, че, ако наистина те ръгам с нож, няма да е на публично място и няма да е в гъза. Алтайците - японци, монголи, татари по принцип се славят с това, че отдалече могат да цапнат някой (стрела, примерно или шурикен) и да не влизат във фронтален конфликт, а, ако влезнат - секат глава от раз. Надявам се това да не те комплексира отново. Аз съм учен човек и живея в социалистическа страна, а не съм килър в България. "Личи си че кадъна те е раждала пък и лесно се смесваш с тълпата." "Кадън", "Хатън", "Хатун" и пр. на тюркски си значи жена. Тебе, ако те е раждал "тавук", "тавък" (кокошка) и да си се излюпил от някое яйце, пък било то и змийско, си е друг проблем. Не всеки може да се роди от човешки женски индивид, но, какво пък? Някои си живеят и така. А с тъплата се смесват само по-усреднените хора като тебе. Аз говоря 7 езика, имам магистратура по философска антропология, снимал съм филми, пиша стихотворения и пр. неща, които рядко се намират в средния човек от тъплата, особено в средния балканец. "Още повече в един пост говориш за българите в 3 - то лице ед. ч." Ами коректно съм се изказал. Защо да се правя на славяно-българин като очевидно не съм? А, иначе, ако ще и в петнайсто лице да говоря за който и да е народ, това не значи нищо. И за арабите, и за корейците говоря в 3-то, но от това не следва, че имам еднакви познания, еднакви чувства и еднакво поведение спрямо тях, нали?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
vekil
|
 |
« Отговор #46 -: май 14, 2008, 04:48:39 » |
|
"Идваме на един акъл философски, с тая разлика че аз не ти отбелязвам грешките(а ги има в другите ти постове.)Въпроса с, со, "със" също е резултат от литературна реформа и то много късна, за която да речем, аз имам резерви(примерно във френския е възприето друго решение на проблема).Отдавна съм минал периода на изпити, чужд контрол и себеутвърждаване, затова си позволявам да не се съобразявам с казионни и общоприети, неподлежащи на обсъждане(изкушавам се да употребя латинския израз но ще се въздържа в кирилски дух.) форманти  " Дотука "връзване на гащите" и нищо по същество. "За шарана ще запитам кои от изброените водоеми се намира в Алтай.(Предполагам какво ще отговориш, така че предварително ще ти кажа че това е изкуствен водоем.)" За да спреш да дезинформираш хората - ето много хубава история на шаранът, който е от Китай и иде много по-късно в Европа и съвсем по-късно в САЩ: Карп, является членом семейства Cyprinade, появившегося в Азии, прежде всего в Китае, и был использован в пищу уже в 1000 г. до н. э. Из Китая он попал в Японию, а позже и в Европу — и как декоративная рыба, и как продовольствие. До сих пор используется в пищу в некоторых из восточно-европейских стран. Карп был завезен в США Президентской Комиссией по Карпу, около 1877 г. Он был ввезён с целью использования его в пищу. Другие отрасли сельского хозяйства и пищевой промышленности были в состоянии упадка, и карп, как считалось, мог стать хорошим и дешёвым решением."За ШанЮй чети повече китаисти, не един случайно открит в нечия библиотека." Аз какво чета - няма значение. Има значение, че титлата си се приема с "Ш", а не с "К". Ако докажеш, че е била с "К" - здраво! Ако ли не - остава си така. "За Конго -бях сигурен че ще се хванеш за думата вместо да разлистиш нещо за предните думи. Предсказуем си ми, има много хляб да ядеш докато се научиш на риторика." Аз по риторика, която също може да се нарече "реторика" имам положителен жачот от учебната 1993/1994. Поздравявам своята симпатична учителка Виржиния Радева, ако някой ден прочете това. Обаче, налудността, че КОНГО имало общо с ШАНЮЙ няма нужда от никакви риторични похвати, за да кажем просто и ясно - "Това е олигофрения, която няма място в един исторически форум!". Иначе, нормалните хора са предсказуеми. Непредсказуеми са само хората с психози. Неизвестно обаче защо при тебе предсказуемостта е нещо лошо. ОТДЕЛНО - нищо не си предсказал, защото иначе нямаше да понесеш срама. Обещавам редовно да ти напомням за прабългарското "Конго"!"P.S.Със закъснение прочетох (типичните за жена между другото) кроежи за отмъщение" Въобще не си разбрал. Аз говоря общо-теоретично, че в днешно време, ако някой е по-слаб, не значи, че е по-беззащитен. Има си начини. Иначе отмъщението не е полово-детерминирано. Не знам дали знаеш, ноима жени,които примерно са християнки и като вярващи твърдо в Исуса, Святаго Духа и Отеца, считат, че не отмъщението, а прошката е великата работа, както и , че ако ти забият един тупаник в лявото слепоочие, трябва да обърнеш и дясното, и пр. "добри идеи". Но, за тебе това са все още новини. Нищо. Ще порастнеш, ще натрупаш повече опит и ще излезнеш от илюзиите. "и си спомних един филм на Оливър Стоун неизвестно как допуснат наскоро от цензурата по една българска телевизия, там има едно обяснение на "отмъщение по турски" - с чекията ръгаш в гъза и бягаш, смесваш се с тълпата." А, аз не, че обичам турците като цяло, обаче, хич не си прав. Има доста смели и обучени турци, особено от мили организации като "Сивите вълци", които биха с ятаган те посякли както си вървиш и предвид, несилното чувство за взаимопомощ у българина, ще си умреш ей-така на пътя. Сега да не кажеш, че е пак кроеж или нещо. Не е. Просто турски френд ми е казвал как процедират бозкуртларчетата из Европата, по отношение на скинари, кюрди и др. врагове на турския народ. Така че - не мисли всеки турчин за женчо. Ако бяха такива големи жени, нямаше да ни държат нас и вас между 3 и 5 века, както и доста други, неслаби военно народи. "Приляга ти." Може и да ми приляга. С тази разлика, че, ако наистина те ръгам с нож, няма да е на публично място и няма да е в гъза. Алтайците - японци, монголи, татари по принцип се славят с това, че отдалече могат да цапнат някой (стрела, примерно или шурикен) и да не влизат във фронтален конфликт, а, ако влезнат - секат глава от раз. Надявам се това да не те комплексира отново. Аз съм учен човек и живея в социалистическа страна, а не съм килър в България. "Личи си че кадъна те е раждала пък и лесно се смесваш с тълпата." "Кадън", "Хатън", "Хатун" и пр. на тюркски си значи жена. Тебе, ако те е раждал "тавук", "тавък" (кокошка) и да си се излюпил от някое яйце, пък било то и змийско, си е друг проблем. Не всеки може да се роди от човешки женски индивид, но, какво пък? Някои си живеят и така. А с тъплата се смесват само по-усреднените хора като тебе. Аз говоря 7 езика, имам магистратура по философска антропология, снимал съм филми, пиша стихотворения и пр. неща, които рядко се намират в средния човек от тъплата, особено в средния балканец. "Още повече в един пост говориш за българите в 3 - то лице ед. ч." Ами коректно съм се изказал. Защо да се правя на славяно-българин като очевидно не съм? А, иначе, ако ще и в петнайсто лице да говоря за който и да е народ, това не значи нищо. И за арабите, и за корейците говоря в 3-то, но от това не следва, че имам еднакви познания, еднакви чувства и еднакво поведение спрямо тях, нали? Не познаваш географията на Алтай е въобще хабер си намаш от исъкк кул. Да не говоря за другите гидротехнически безумства на съветската власт( която между другото построи тия грозни панелни бункери дето ги показваш като заместители на юртите в незнам си какъв твой пореден безумен спор...Личи си че не си гледал въпросния филм, та ще поясня че "публичното място" във филма е в истанбулски затвор. За Кн и Ш ще повторя(последно) твоя воля е дали ще си останеш гурлек или мислиш да се развиваш, поне като личност, за учен нямаш данни(извинявай)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
vekil
|
 |
« Отговор #47 -: май 14, 2008, 04:50:45 » |
|
Искренно ти желая да си оцелял от земетресението и да си жив и здрав.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
vekil
|
 |
« Отговор #48 -: май 14, 2008, 05:32:55 » |
|
Моя изпит по риторика е от 86 година при един известен понастоящем ритор.За шарана повтаряш моите думи.Ако не си ме разбрал на български щях да ти го кажа на руски без да се пънеш да ровиш в енциклопедии.Щом се хвана да анализираш конго наред с кхан юй олигофренията е в твоята глава.Аз това и целях но не знаех че си толкова предсказуем.А за предсказуемоста - жена ми не обича да съм предсказуем(поне в секса).Апропо не се казва жачот, а зачот - за предсказуемоста де евентуално ако си толкова нахален и тъп да повтаряш моя номер.Ако не да го духаш жачотник нещастен.Общо- теоретично па и общотеоретично си гурлек.Ноима сигурно е жена ти дето и отнасяш тупаниците.(хубаво име, що не ни запознаеш)Аз пък съм им разплаквал майките на твоите бозтурчета и още ги мога тия работи.Па имам и някои чеченски приятелчета дето оцеляха тука като ги подгониха след Костов.Те ще те намерят и в Китай.Майка ти е била душевно обременена и е създала изродче.Това имах предвид за кадъната.Или не знаеш че жените в исляма са душевно обременени?Простено да им е в името на изброените от тебе християнски символи но в обратен ред.И в петнайсто лице да говориш пак няма да си намериш лицето.Сигурно вече си го забравил, камо ли да помниш лицето на баща си.
|
|
|
|
« Последна редакция: май 14, 2008, 05:37:51 от vekil »
|
Активен
|
|
|
|
|
Гесер Курултаев
|
 |
« Отговор #49 -: май 16, 2008, 15:28:10 » |
|
"Моя изпит по риторика е от 86 година при един известен понастоящем ритор." Което не означава нищо, нали се сещаш? 1) Колкото по-назад във времето, толкова по-голям шанс да си забравил. 2) Известен ПОНАСТОЯЩЕМ не е равно на ДОБЪР ПРЕЗ 86! 3) Даже и с гениален даскал, гениални ученици не са задължителни. "За шарана повтаряш моите думи.Ако не си ме разбрал на български щях да ти го кажа на руски без да се пънеш да ровиш в енциклопедии." Напънах се и хората са си го написали, че е риба, дето произхожда от КИТАЙ. Което и те загроби. "Щом се хвана да анализираш конго наред с кхан юй олигофренията е в твоята глава." Казах ти, че е ШАНЮЙ, спри да се държиш като олигофрен, моля те. "Аз това и целях но не знаех че си толкова предсказуем." Нормалните са предсказуеми. Ненормалните хора не са. Затова и ги затварят по затвори и лудници. "А за предсказуемоста - жена ми не обича да съм предсказуем(поне в секса)." Ами добре - предложи й (хипотетично и цялото уважение към семейството ви), да речем, че искаш от утре да го правите тройка с мангал или групов с животни, та гледай реакции. Всичко си има граници. Отделно, даже и в по-малки граници - предствави си да е нормална жена (а тя сигурно е) и изведнъж да я изненадаш с "От днес искам да правим златен дъжд с тебе!" Ихаааа! Разводът не ти мърда. "Апропо не се казва жачот, а зачот" Така ли съм написал? Ами в бързината; прав си, ако така съм го тайпнал. Аз, ако сбъркам, си признавам веднагически - пестя време и продължаваме напред. " - за предсказуемоста де евентуално ако си толкова нахален и тъп да повтаряш моя номер.Ако не да го духаш жачотник нещастен." Тука не схванах логиката, ама карай. Иначе не духам, а ми духат. Запомни го добре. "Общо- теоретично па и общотеоретично си гурлек." Това е някаква олигофрения. "Ноима сигурно е жена ти дето и отнасяш тупаниците." Разведен съм , но не ми се бъркай в семейните дела, за да не се набърквам и аз в твоите. Тука си говорим за история. "(хубаво име, що не ни запознаеш)" Защото си женен  Или ти твоята за нищо я нямаш? "Аз пък съм им разплаквал майките на твоите бозтурчета и още ги мога тия работи." Е, те не са мои, ама ме съмнява да си ги разплаквал. Е, ако е да ти излезнат 2-3 по 50 килца на 16 години - може; ама аре да ти скочат 4-5 по 90 кила и натренирани да те видя кой кого ще разплаква. А и те много не си играят на тупаници - 2-3 прорезни, 1-2 прободни рани и си пътник...Така че, по-добре не се хвали и то точно срещу такива мафиотизирани групировки. "Па имам и някои чеченски приятелчета дето оцеляха тука като ги подгониха след Костов." Може и да имаш приятели и съюзници даже в 40 цигански махали на България - каквото си имаш - имай си, не го пиши публично, че после да те нарочи някой...ама, ти си знаеш, де. "Те ще те намерят и в Китай." Аз не се крия. Ако трябва - да ме намерят. Ти нещо заплашваш ли ме сега? Считай, че не ме уплаши и няма нито на йота да си променя нито стила, нито поведението, нито научната гледна точка. Гламак! "Майка ти е била душевно обременена и е създала изродче." Бъркаш я с твоята, пенди! "Това имах предвид за кадъната." Имаше предвид едно вербално лайно, нищо повече. "Или не знаеш че жените в исляма са душевно обременени?" Някои може и да са. Зависи. Ако са комунистки-атеистки, пък може и да не са, де да знаеш? "Простено да им е в името на изброените от тебе християнски символи но в обратен ред." Не си ти дето да даваш прошките. "И в петнайсто лице да говориш пак няма да си намериш лицето." Който си има не търси да намира. "Сигурно вече си го забравил, камо ли да помниш лицето на баща си." Защо да не помня? Да не съм копеленце като тебе, я? Между другото, ти защо не говориш по историческите теми, а се държиш като пиян педал?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Гесер Курултаев
|
 |
« Отговор #50 -: май 16, 2008, 15:32:50 » |
|
"Не познаваш географията на Алтай е въобще хабер си намаш от исъкк кул."
Аз ти казвам, че:
1. АЛтайците не са дошли от Алтай, а, според най-нови проучвания от Северен Китай или Североизточен.
2. Шаанът си е риба, дето е първородом от Китай.
"Да не говоря за другите гидротехнически безумства на съветската власт( която между другото построи тия грозни панелни бункери дето ги показваш като заместители на юртите в незнам си какъв твой пореден безумен спор..."
Ами малкото рече, че нямали градове...А какво са строили съветите - имаше и хубави, и лоши неща. Не бери грижа за тях.
"Личи си че не си гледал въпросния филм, та ще поясня че "публичното място" във филма е в истанбулски затвор."
Не ме интересува. Истанбул си е в Турция, а турците са си тюркизирани парти.
"За Кн и Ш ще повторя(последно) твоя воля е дали ще си останеш гурлек или мислиш да се развиваш, поне като личност, за учен нямаш данни(извинявай)"
ЩЕ ти се да нямам данни! Имам и то доста. А на тебе ти е тежко да приемеш този факт. Между другото - ти с какво образование си?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Гесер Курултаев
|
 |
« Отговор #51 -: май 16, 2008, 15:35:23 » |
|
Искренно ти желая да си оцелял от земетресението и да си жив и здрав.
ИскреННо?  Както и да е...Аз, обаче, ще добавя - от земетресение лесно се оцелява, ама от чеченците на бате Векилчо няма спасение...Така че - това е то - днес съм тука, утре ме няма...Въпрос на време 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
vekil
|
 |
« Отговор #52 -: май 21, 2008, 00:48:05 » |
|
Аз пък се притесних да не са те затиснали стените на някоя детска градина докато спасяваш учениците си по руски, китайски и македонски.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
vekil
|
 |
« Отговор #53 -: май 21, 2008, 00:55:50 » |
|
Наистина беше некултурно от моя страна да се вра в твоята тема, лично открита във форума, избързах като тели пред майка си и опорочих идеята ти която си имал да изкажеш.Все пак това си е твоята тема.Май е малко късно но все пак продължи с етимологията.Защитавай си твоята теза вместо да реагираш на посоки.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
vekil
|
 |
« Отговор #54 -: май 21, 2008, 01:14:33 » |
|
Казахите си имат самоназвание различно от тюрките нали.В Източна Европа университетите са Византийски и Български и специално българските са просветили бая народ - чак до Япония.
Мой, те и турците до преди Ататюрк Мустафа Кемалович са си нямали хабер какво е "Тюркийе" (Турция). И какво от това? Казахите са си имали жузове. Един от първите университети в Източна Европа е Кримският, както казах, но ще повторя. С повторение заблудата не става истина напук на Макиавели, Гьоринг и Маккартни.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
ninja
|
 |
« Отговор #55 -: май 21, 2008, 02:14:00 » |
|
Гусар Два превода те ,чакат Първия ще ти изпробва,знанията по Китайски  Втория по Татарлар  или матерния ти език за които твърдиш,че е твоий.  Обясни на Господата какво е това "сбор от наставки" в Тюрските езици ? И чрез наставки как може и Латинския-Тюрски да изкарате. Айде ,че не мис е дава примери,замести ме в тая деиност. Покажи им как става магията,аз я знам,демонстрилал съм я вече един път. "Krim Sa li " Ех тея Филолози "Българин и Буламач",голям Доказ, "Тюрки и Пуика (анг.) "
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
vvarava
|
 |
« Отговор #56 -: юли 24, 2008, 13:33:59 » |
|
Чета по полемиката по темата "Етимология на българското самосъзнание" и се чудя - аз друга,по-изостанала планета ли съм.възхищавам ви се на лекотата, с която работите с чуждия езиков материал и си казах "точно тия са момчетата, които ако искат, могат да ми помогнат в изгубената някога полемика в "Бойна слава слава" с традиционното класичиско и академично езикознание.Смущават ме няколко факта от с.Косово,област Шуменска.Ето за какво става въпрос. Иде реч за думите сель и Косово.Първата я превеждам като "порй",а за втора се колебая.Затова потърсих консултация с достъпните ми речнвици.Ще започна с думата сель (Бягайте,бягайте,чи ще ви зъвлече сильо).В тълковния речник (Любомир Андрийчин и колектив,Български тълковен речник,С.,1976) думата липсва.В речника на Найден Геров (Найден Геров,Речник на българсия език Фототипно издание,част пета от А - ІА,С., 1978 ) също липсва.В речника на Ожегов (Словарь русского ядъІка,Москва,1973) на страница 653 четем сели,ей ед. сель - я "грязенокаменнъІе потоки,возникающие в горах во време сильнъх дождей или тяние снегов".Свързва ли се това с разказаната от мене легенда да бликналата вода в местността Мъжково. Има ли връзка името на селото с остров Кос или прозхожда , както твърдеше моят опонент от Бойна слава, от името на птицата "кос"..В посочения от мене Речник на Ожегов откриваме сродната дума "коса" за която че тем "идущая от берега узкая полоса земли,омель.. А "узкая" означава "небольшой в ширине в поперечнике". "Поперечник" пък означава "размер ва в шерине,дияметр." "полоса" - "лента,длинная узкая часть какого-н. пространства.Сравнявай изображението на релефа на остров Кос,видях,че той отговаря точно на това описание.Имате думата вие за вашите обяснения.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Pomak
|
 |
« Отговор #57 -: юли 31, 2008, 12:51:12 » |
|
Чета по полемиката по темата "Етимология на българското самосъзнание" и се чудя - аз друга,по-изостанала планета ли съм.възхищавам ви се на лекотата, с която работите с чуждия езиков материал и си казах "точно тия са момчетата, които ако искат, могат да ми помогнат в изгубената някога полемика в "Бойна слава слава" с традиционното класичиско и академично езикознание.Смущават ме няколко факта от с.Косово,област Шуменска.Ето за какво става въпрос. Иде реч за думите сель и Косово.Първата я превеждам като "порй",а за втора се колебая.Затова потърсих консултация с достъпните ми речнвици.Ще започна с думата сель (Бягайте,бягайте,чи ще ви зъвлече сильо).В тълковния речник (Любомир Андрийчин и колектив,Български тълковен речник,С.,1976) думата липсва.В речника на Найден Геров (Найден Геров,Речник на българсия език Фототипно издание,част пета от А - ІА,С., 1978 ) също липсва.В речника на Ожегов (Словарь русского ядъІка,Москва,1973) на страница 653 четем сели,ей ед. сель - я "грязенокаменнъІе потоки,возникающие в горах во време сильнъх дождей или тяние снегов".Свързва ли се това с разказаната от мене легенда да бликналата вода в местността Мъжково. Има ли връзка името на селото с остров Кос или прозхожда , както твърдеше моят опонент от Бойна слава, от името на птицата "кос"..В посочения от мене Речник на Ожегов откриваме сродната дума "коса" за която че тем "идущая от берега узкая полоса земли,омель.. А "узкая" означава "небольшой в ширине в поперечнике". "Поперечник" пък означава "размер ва в шерине,дияметр." "полоса" - "лента,длинная узкая часть какого-н. пространства.Сравнявай изображението на релефа на остров Кос,видях,че той отговаря точно на това описание.Имате думата вие за вашите обяснения.
Браво на Вас, че сте имали търпението да изчетете кухите дрънканици на Гасер Каратаев. Да кажа тук, във форума две думи за произхода на етнонима "българи": в книжарница "Елрид", намираща се на ул. Стефан Караджа в София (пресечка на Раковска; на тази улица е Сатиричния театър, а от другата страна на Раковска, към Централна Поща е книжарницата) се продава една книжка - "Римска теза за българското име" - струва си човек да я купи и да се запознае с една добре изложена и подкрепена с доводи теза, а не като фантасмагориите на Гасер Каратаев. Помака
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
vekil
|
 |
« Отговор #58 -: август 16, 2008, 23:05:00 » |
|
Сподели де, не ставай рекламен агент.Не че няма да я посетя, книжарницата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|